Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولید در هر کشوری آغازکننده چرخه اقتصادی به شمار می‌رود و به واسطه آن سایر بخش‌ ها رونق می‌ یابند. اما در ایران کلمه تولید همواره با هزار اما و اگر همراه بوده که در سال ‌های اخیر و با رشد بحران‌ هایی نظیر تحریم، برخی از سرمایه‌گذاران را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، تولید در عرصه پوشاک یکی از مهم‌ترین و کارآمد‌ترین بخش‌هاست که علاوه بر داشتن ارزش افزوده بالا امکان اشتغالزایی گسترده‌ای را نیز به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خراسان شمالی یکی از استان هایی است که در آن تولیدی های پوشاک راه اندازی شده است اما متاسفانه عوامل مختلفی سبب شده تا آن ها نتوانند به هدف اصلی خود که اشتغال زایی بیشتر، کسب سود و تامین نیازهای استان است را مرتفع کنند.

خرید پارچه نقدی؛ فروش لباس اقساطی

محمد یزدانی که دارای تولیدی پوشاک در روستای مرزی توتلی در شهرستان راز و جرگلان است در گفت و گو با ایسنا گفت: در حال حاضر 60 نفر در این تولیدی مشغول بکار هستند که این تعداد نسبت به روزهای نخست راه اندازی این تولیدی کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: در گذشته علاوه بر اینکه تعدادی خیاط در محل تولیدی کار می کردند، تعدادی نیز بیرون بر بودند، بطوریکه پارچه را تحویل می گرفتند و امر دوخت و دوز را در منزل انجام و سپس به تولیدی تحویل می دادند که تعداد این افراد کاهش یافته است.

وی دلیل کاهش خیاطان بیرون بر را ارتقای کیفیت کار بیان کرد.

یزدانی با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات این تولیدی کمبود سرمایه درگردش است، ادامه داد: البته مقداری تسهیلات برای این تعاونی اخذ شده است اما بیشتر این رقم صرف خرید تجهیزات، چرخ خیاطی و ساخت و ساز تعاونی شده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر قیمت پارچه و نخ چندین برابر شده بطوریکه در گذشته هر کیلو پارچه را با قیمت 20 هزار تومان خریداری می کردیم این درحالیست که این رقم اکنون به 70 هزار تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه قیمت نخ نیز از هفت هزار تومان به 25 هزار تومان رسیده است، تصریح کرد: همین امر موجب شده تا تولید 30 هزار دست در ماه به 20 هزار دست در ماه برسد.

یزدانی در پاسخ به این سوال که آیا درآمد تولیدی کفاف تامین سرمایه در گردش شرکت را نمی دهد، توضیح داد: از زمانیکه پارچه خریداری می شود و تا زمانیکه برش داده و زیر چاپ و گلدوزی می رود و به فروش می رسد یک ماه طول می کشد، از سوی دیگر خرید تمام مواد اولیه به صورت نقدی است اما زمان تحویل کالا، 30 درصد در ابتدا نقدی پرداخت می شود و مابقی به صورت زمان دار از سوی بنکدار داده می شود.

وی تاکید کرد: مشکلی که اکنون موجب شده تا به شدت با مشکل سرمایه در گردش مواجه شویم این است که خرید پارچه به صورت نقدی اما فروش لباس ها به صورت اقساطی و چکی است.

تولیدی هایی که تبدیل به خیاطی مزدی دوز شده اند

سکینه هجرتی که دارای تولیدی پوشاک اطلس است در گفت و گو با ایسنا در ادامه گفت: مشکل گرانی پارچه و نخ سبب شده تا تعدادی از تولیدی های پوشاک در این استان با شرکت های بزرگ در تهران قرار داد ببندند و آن ها پارچه و مدل را دریافت و طبق خواسته آن ها عمل کنند که چنین امری سود چندانی به دنبال نخواهد داشت.

وی افزود: تولیدی های پوشاک در این صورت فقط هزینه دوخت را از شرکت های مذکور دریافت می کنند و به عبارتی مزدی دوز شده اند.

وی ادامه داد: در گذشته می توانستیم پارچه را به صورت امانی خریداری سپس امر دوخت را انجام دهیم و بعد از فروش پول خرید پارچه را پرداخت کنیم اما این مسئله هم اکنون برعکس شده و سبب شده تا خیاطی ها مجبور شوند که پارچه و مدل را دریافت کنند و فقط امر دوزندگی را انجام دهند.

سفارشاتی که به خارج استان داده می شود و تولیدی ها نظاره گر هستند

هجرتی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که اکنون بر سر راه تولیدی های پوشاک این استان است این بوده که از سوی ادارات، شرکت ها، مدارس و بیمارستان های استان مورد حمایت قرار نمی گیرند.

وی بیان کرد: هفت تا هشت سال با دستگاهی همچون آموزش و پرورش استان جنگیدیم تا توانستیم کار تولید لباس های فرم مدارس را در دست بگیریم و آن را در داخل استان تولید کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ادارات و شرکت های موجود در استان کار تولید لباس های فرم مورد نیاز خود را به سایر استان ها می سپارند و تولیدی های پوشاک استان نیز فقط نظاره گر هستند.

هجرتی تاکید کرد: در این استان چهار تا پنج بیمارستان وجود دارد که لباس های موجود در آنجا باید هر سه تا چهار ماه تعویض شود که اگر از تولیدی های استان حمایت و کار تولید لباس های مورد نیاز تحویل این تولیدی های شود اشتغال زایی زیادی در این تولیدی ها ایجاد می شود اما بیمارستان ها نیز کار را به استان تحویل نمی دهند.

پوشاک دوخته شده در خراسان شمالی دوباره از تهران به استان ارسال می شود

بیلام کبوتری از دیگر دارندگان تولیدی پوشاک در خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: گرانی پارچه سبب شده تا فقط دوخت را انجام دهم بطوریکه پارچه های برش داده شده را از شرکت های موجود در تهران دریافت و در اینجا دوخته می شوند.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که اکنون در این استان وجود دارد این است که بوتیک های لباس، لباس های تولید شده در استان را قبول ندارند و می گویند باید دوخت تهران باشد.

وی افزود: این درحالیست که پارچه های برش داده شده از تهران وارد استان و در اینجا دوخته و سپس دوباره به تهران ارسال می شود و بعد از آن لباس فروشی های بجنورد دوباره آن ها را از تهران خریداری و به استان حمل می کنند.

کبوتری ادامه داد: هرچقدر نیز برای این افراد توزیع داده می شود که این لباس دوخت این استان است و فقط شما هزینه حمل را از تهران به این استان پرداخت می کنید، گوش شنوایی وجود ندارد.

نبود تولیدی پوشاک در خراسان‌شمالی، قیمت لباس را چندین برابر کرده است

سهراب خطیب رئیس اتحادیه پوشاک فروشان بجنورد در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه نبود تولیدی لباس یکی از مهمترین مشکلات این اتحادیه است، گفت: این امر سبب شده تا پوشاکی که در این شهر به فروش می‌رسد با قیمت بالایی باشد.

وی توضیح داد: یک فروشنده لباس مجبور است برای تامین اجناس مورد نیاز به شهرهایی همچون تهران سفر کند و از سوی دیگر حدود سه تا چهار روز در این شهر اقامت داشته باشد تا پوشاک مورد علاقه مشتریان خود را تهیه کند که هزینه ایاب و ذهاب، خورد و خوراک و اقامت بر روی قیمت پوشاک به فروش رسیده در شهر بجنورد تاثیرگذار است و در حقیقت در این شهر گران فروشی وجود ندارد بلکه اجناس با قیمت بالایی تهیه می‌شود.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال آموزش و پرورش استان پول خراسان شمالی درآمد گرانی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۷۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نماینده خراسان شمالی در رقابت‌های امیدهای کشور مشخص شد
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه
  • ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر